11 Şubat 2016 Perşembe

Ispanaklı Makarna Tarifi

Notlar

•    Makarnanızı tencereye sığdırmak için ille de kırmanız gerekmiyor. Bırakın, kaynar suda yarı boylarına kadar dursunlar. Uçları yumuşayınca, elinizle yukardan bastırarak hepsini boylu boyunca suyun içine sokabilirsiniz.

•    Makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını önleyebilir ve makarnaların daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

•    Makarnanın haşlama suyuna kaynamadan tuz atmayınız. Atarsanız kaynama süreci gecikecektir. Su fokurdamaya başladıktan sonra tuz atıp arkasından hemen makarnaları atabilirsiniz.

•    Makarnayı süzmeden önce pişme suyundan bir bardak kenara ayırmak faydalıdır. Makarnanın veya sosunun kuru olması durumunda bu sudan eklenerek ayarlama yapılabilir. Pişirme suyuna makarnanın nişastası geçmiş olacağından bu suyla yapacağınız ilave, duru sudan daha lezzetli olacaktır.


Kısa zamanların pratik yemeği, farklı soslarıyla bir tutkudur aslında makarna.. Sizde hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle fark yaratan bir makarna hazırlamak isterseniz, labneyle lezzetlendireceğiniz ıspanaklı makarna tam size göre!



Ispanaklı Makarna Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder